- 1 połowa fileta z kurczaka
- 5 dag masła
- pół papryki
- 2 ogórki małosolne średniej wielkości
- zioła prowansalskie
- jajko
- bułka tarta
- ewentualnie sól i pieprz
Przygotowanie:
- Filet opłukać i dobrze rozbić pod folią spożywczą. Płat przekroić na pół. Obsypać dobrze ziołami prowansalskimi. Doprawić szczyptą pieprzu.
- Na każdy płat układać plastry ogórka a na to pokrojoną w paseczki paprykę.
- Podłużny słupek masła ułożyć na brzegu mięsa i w okół niego zawinąć filet. Spiąć dobrze wykałaczkami.
- Jajko rozmącić z odrobiną soli (ja rozmąciłam jajko bez soli, gdyż same zioła są dla mnie wystarczające). Roladki obtoczyć w jajku oraz w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Bardzo lubię takie faszerowane mięska;) Wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Malwina
Szybko zrobione, zjedzone i niestety szybko skończone ;)
UsuńRównież pozdrawiam
Edyta