- 1 bułka paryska
- 3 dag masła
- 1 długi ogórek (cienki)
- 15 dag krewetek
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
- szczypta cukru
- 1 pęczek koperku
Przyrządzenie:
- Bułkę paryską pokroić na kawałki ok. 4 cm, środek wydrążyć. Wnętrze i brzegi bułki posmarować masłem.
- Umyty górek pokroić w plastry grubości 4 cm i wydrążyć. Miąższ i końcówki ogórka pokroić w małe kostki, przyprawić i dodać ocet.
- Zmieszać majonez z drobno posiekanym koperkiem i krewetkami. Przyprawić do smaku. Dodać kostki ogórka, dobrze wymieszać i starannie napełnić wydrążone ogórki, włożone wcześniej w kawałki bułki.
- Każdy kawałek bułki udekorować gałązką kopru, wkładając ją między ogórek a brzegi bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz