sobota, 24 listopada 2012

Deser kawowy z jogurtem z mascarpone


Składniki:

  • 2 kubeczki jogurtu z mascarpone (Piątnica)
  • mielona kawa - 2 czubate łyżeczki  (może być Arabica Excelso Kolumbia)
  • śmietan-żel (użyłam firmy Marsyl)
  • paczka paluszków z wiśnią w czekoladzie (Krakuski)
  • pół szklanki cukru pudru
Wykonanie:
  1. Jogurty ubić z cukrem pudrem i ze śmietan-żelem.
  2. Kawę zalać wrzątkiem do połowy szklanki, ostudzić.
  3. Ubitą masę jogurtową podzielić na pół. Do jednej wlewać powoli kawę bez fusów, ciągle ubijając. 
  4. Przelać warstwowo do pucharków i włożyć do każdego po kilka paluszków z wiśnią.
  5. Posypać czekoladą w proszku i wstawić do lodówki na godzinę.

2 komentarze: