Składniki:
- 2 kubeczki jogurtu z mascarpone (Piątnica)
- mielona kawa - 2 czubate łyżeczki (może być Arabica Excelso Kolumbia)
- śmietan-żel (użyłam firmy Marsyl)
- paczka paluszków z wiśnią w czekoladzie (Krakuski)
- pół szklanki cukru pudru
Wykonanie:
- Jogurty ubić z cukrem pudrem i ze śmietan-żelem.
- Kawę zalać wrzątkiem do połowy szklanki, ostudzić.
- Ubitą masę jogurtową podzielić na pół. Do jednej wlewać powoli kawę bez fusów, ciągle ubijając.
- Przelać warstwowo do pucharków i włożyć do każdego po kilka paluszków z wiśnią.
- Posypać czekoladą w proszku i wstawić do lodówki na godzinę.
Musiał być przepyszny :)
OdpowiedzUsuńZ kawusią, pycha :)
OdpowiedzUsuń