Składniki
ciasto
- woda 1 szklanka
- margaryna Palma z Murzynkiem 1 kostka
- mąka 1 szklanka
- sól 1 szczypta
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- jaja 5 sztuk
krem
- mleko 800 ml
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- cukier 1 niepełna szklanka
- budyń śmietankowy 2 opakowania
- margaryna Palma z Murzynkiem 1 kostka
Sposób przyrządzenia
Wodę zagotować z margaryną i wsypywać powoli
mąkę i sól. Ugotować gęstą papkę i ostudzić. Po ostudzeniu dodać proszek
do pieczenia oraz wbijać po jednym jaju. Ubijać około 15 minut.
Podzielić na pół. Blaszkę wysmarować masłem wylać 1 połowę ciasta i piec
w gorącym piekarniku około 15 minut. Tak samo uczynić z drugą częścią
ciasta.
Budyń ugotować na mleku z cukrem, według przepisu na opakowaniu, używając 800 ml mleka.
Margarynę utrzeć i kłaść do niej po jednej łyżce ostudzonego budyniu. Masę wyłożyć na jeden płat ciasta i przykryć drugim.
Budyń ugotować na mleku z cukrem, według przepisu na opakowaniu, używając 800 ml mleka.
Margarynę utrzeć i kłaść do niej po jednej łyżce ostudzonego budyniu. Masę wyłożyć na jeden płat ciasta i przykryć drugim.
Odd baaardzo dawna chodzi za mną taka;)
OdpowiedzUsuńWięc nie ma na co czekać, tylko pichcić :)
UsuńNo mi nie wyszlo... :(
OdpowiedzUsuńO matko , a co się stało, co konkretnie nie wyszło?
Usuń