Składniki
- kapusta 1/2 główki
- ziele angielskie 2 ziarna
- liść laurowy 1 liść (np. NMR)
- marchew 2 korzenie
- pietruszka 1 korzeń
- koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki (np. Ogróek Dziadunia)
- suszone grzyby 3 sztuki
- mąka 1 łyżka
- woda 0,5 szklanki
- woda 2 litry
- kostka rosołowa 1 kostka
- cebula 1 sztuka
- olej 3 łyżki
- sól 1 płaska łyżeczka
Sposób przyrządzenia
Kapustę pokroić drobno. Zalać wodą i postawić na średnim ogniu. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucić do kapusty. Dodać suszone grzyby, ziele angielskie i liść laurowy. Posolić. Kapustę gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, wrzucić do kapusty i dodać kostkę rosołową. Gotować z 10 minut i dodać koncentrat pomidorowy. Kapustę gotować do miękkości. Mąkę rozpuścić w pół szklanki wody i zagęścić nią kapustę. Można również dodać koperek.
Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, wrzucić do kapusty i dodać kostkę rosołową. Gotować z 10 minut i dodać koncentrat pomidorowy. Kapustę gotować do miękkości. Mąkę rozpuścić w pół szklanki wody i zagęścić nią kapustę. Można również dodać koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz