Składniki
- łopatka bez kości 70 dag
- sól 1 łyżeczka
- papryka czerwona mielona 1 łyżeczka
- liść laurowy 1 liść (np. NMR)
- ziele angielskie 2 ziarna
- cebula 1 sztuka
- pieprz czarny 1 łyżeczka
- majeranek 1 łyżeczka
- papryka chili mielona 1/2 łyżeczki
- ketchup 3 łyżki
- słodka papryka 1 łyżeczka (np. Marsyl)
Sposób przyrządzenia
Mięso pokroić w średnią kostkę. Cebulę obrać i pokroić w grubsze plastry. Ziołą wymieszać w miseczce. Rękaw do pieczenia szczelnie zawiązać z jednej strony. Wrzucić do niego mięso, przyprawy i cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Ketchup wylać na mięso. Szczelnie zawiązać tak aby sos nie wyciekał. Delikatnie obracając woreczek rozprowadzić przyprawy i ketchup po całym mięsie. Wstawić do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz