piątek, 30 listopada 2012

Nadzienie do ruskich pierogów

 Składniki:
  • 60 dag obranych ziemniaków
  • 30 dag twarogu tłustego
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżeczki przyprawy do ziemniaków NMR
 Wykonanie:
Ziemniaki ugotować do miękkości. Ostudzić i wraz z serem przecisnąć przez praskę lub zmielić. Cebulę zarumienić na oleju i dodać do ziemniaków i sera. Doprawić pieprzem i solą. Dodać Przyprawa od NMR jest ostrzejsza, więc można nie dodawać dużo pieprzu jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw. Wszystko dokładnie wymieszać. Takim farszem nadziewać pierogi. 

1 komentarz:

  1. Muszę spróbować kiedyś:)
    Zapraszam na konkurs z firmą PRYMAT na danie świąteczne : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html

    OdpowiedzUsuń