Barszcz czerwony ekspresowy firmy Knorr
Składniki barszczu: cukier, maltodekstryna, sól, sok z buraków suszonych (14%), hydrolizowane białko roślinne, fruktoza, ekstrakt drożdżowy, czosnek, ziele angielskie, pieprz, kwas: kwas cytrynowy, regulator kwasowości: octany sodu, liść laurowy, majeranek, laktoza, zagęszczony sok z buraka, aromaty (w tym mleko i seler). Może zawierać gluten i jaja.
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu, sztucznych barwników i konserwantów
Wystarcza na 5 porcji
Cena: około 1,50 – 2 złotych
Sposób przygotowania: Dwie łyżeczki barszczu wsypać do 180 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać, nie gotować.
Moja opinia:
Barszcz czerwony bardzo lubię do popicia do pierożków, krokietów czy innych smakołyków. Choć nie często kupuję barszcze w proszku to ten szczególnie zasługuje na uwagę. Opakowanie od razu wpada w oko, ładne, kolorowe. Kolor barszczu jest bardzo wyrazisty. Smak przypomina smak barszczu z prawdziwych warzyw, ale jest mniej wyrazisty, dlatego proponuję zamiast 5 porcji przygotować 4, będzie znacznie lepszy. Dodatkowo dosypałam trochę pieprzu aby był troszkę ostrzejszy. Nic nie zastąpi barszczyku z warzyw, ale ten zajmuje pierwsze za nim miejsce.