- 20 dag makaronu pełnoziarnistego
- 5 filetów z dorsza
- 1 szklanka
- 1 brie z zielonym pieprzem
- 1 camembert
- 1 szklanka napoju ryżowego Alpro
- sól i pieprz do smaku
- 1 brokuł
- oliwa do smażenia
Wykonanie:
Brokuł umyć i podzielić na małe różyczki. Podsmażyć na oliwie aż nabierze koloru i lekko zmięknie. Rybę oprószyć solą i pieprzem i również podsmażyć po 3 minuty z każdej strony. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Serki pokroić na kawałki, można zdjąć skórkę i rozpuścić go w napoju ryżowym, doprawić pieprzem i solą. Na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron, na to brokuły i filety ryb. Zalać płynem serowym. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawać gorące.