- 2 sznycle wieprzowe
- 1 większy ogórek konserwowy
- 2 plastry sera żółtego
- 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie
- ostra papryka w proszku
- buraczki
- ryż biały Britta
Wykonanie:
Sznycle rozbić dość cienko, uważać, aby nie zrobić dziur. Każdy sznycel natrzeć z jednej strony czosnkiem, posypać pieprzem i solą oraz papryką. Na tą część wyłożyć po plasterku sera. Ogórka pokroić w słupki na 4 części i po 2 układać na brzegu sznycli. Zawijać w roladkę, chowając przy końcu brzegi do środka. Można spiąć wykałaczkami.Sznycle obtoczyć w ziołach prowansalskich. Smażyć na oleju na rumiany kolor z każdej strony na bardzo małym ogniu. Podawać z ryżem białym i buraczkami, na które przepis znajdziecie