- 50 dag filetów z pstrąga ( lub innej ryby)
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 45 dag brokułów (mogą być mrożone)
- 4 plasterki sera żółtego
- 3 łyżki masła
Wykonanie:
Cebule i marchewki obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce masła, gdy się zeszkli dodać marchewkę, smażyć chwilę. Dodać brokuły i kilka minut podsmażać. Jeśli są mrożone to smażyć kilka minut dłużej. Doprawić do smaku solą. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie wyłożyć warzywa. Filety oprószyć solą i pieprzem oraz jakąś przyprawą do ryb choć niekoniecznie. Smażyć po 1 minucie z każdej strony na łyżce masła. Na warzywa wyłożyć ryby i przykryć żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-15 minut.
smaczny pomysł, lubię takie zapiekanki:)
OdpowiedzUsuńMiałam piątkową wenę :)
Usuń