poniedziałek, 24 grudnia 2012

Ryba z warzywami

Składniki:


  • 1/2 cebuli
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • pół papryki czerwonej
  • 1 pomidor
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pieprz i sól do smaku
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę a pomidora i ogórki w plasterki. Filety śledziowe (wcześniej wymoczone) pokroić w 4 cm kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię, dodać 2 łyżki oleju i dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać filety i znów dusić, mieszając, przez około 15 minut. Pod koniec dodać koncentrat i w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz