- 1/2 cebuli
- 1 marchewka
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 3 łyżki groszku konserwowego
- pół papryki czerwonej
- 1 pomidor
- 2 ogórki konserwowe
- 1/2 kg filetów śledziowych
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- pieprz i sól do smaku
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę a pomidora i ogórki w plasterki. Filety śledziowe (wcześniej wymoczone) pokroić w 4 cm kawałki. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię, dodać 2 łyżki oleju i dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać filety i znów dusić, mieszając, przez około 15 minut. Pod koniec dodać koncentrat i w razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz