wtorek, 11 grudnia 2012

Kisiel z soku z aronii



Składniki:

  • butelka 100% soku z aronii Polskiej Róży
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek cukru 
Wykonanie:
Sok z cukrem zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w wodzie. Do gotującego się soku wlać rozpuszczoną mąkę. Szybko mieszając zagotować aż pojawią się pierwsze "bąbelki". 









O soku z aronii Polskiej Róży:
Skład: 100% sok z aronii

Z etykiety:
Produkt pasteryzowany, nieklarowany, nie zawiera żadnych dodatków. Osad jest zjawiskiem naturalnym, przed użyciem wstrząsnąć Po otwarciu przechowywać w chłodziarce, chronić przed światłem.

Sok z aronii, ze względu na zawartość bioflawonoidów i rutyny, wzmacnia naczynia krwionośne i skutecznie reguluje ciśnienie tętnicze, zapobiega odkładaniu się cholesterolu i chroni przed miażdżycą. Ponadto, dzięki antocyjanom, silnie wymiata wolne rodniki działając antynowotworowo. Usprawnia przemianę materii.

Moja opinia:
Po otwarciu butelki uwolnił się zapach prawdziwych owoców aronii. Smak cierpki, lekko gorzkawy i mętny, co świadczy o tym, że faktycznie jest on prawdziwy. Ma w składzie wiele ważnych witamin:. A, C, E, P i biopierwiastków, a także błonnik i pektyny (którego notorycznie spożywamy za mało). Dzięki temu też właśnie usprawnia przemianę materii i poprawia gospodarkę tłuszczami. Wiadomo, że osoby spożywające dość sukcesywnie aronię w różnej postaci właściwie nie zapadają na anginy, przeziębienia, itp. są bardziej odporne i zdecydowanie rzadziej odwiedzają lekarzy. Zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzieci raczej niechętnie próbują aronię w czystej postaci, dlatego można ją im "przemycić w postaci kisielku.

Cena:  19.01 zł

Zapraszam do sklepu internetowego : Polska Roża


1 komentarz: