Składniki:
- butelka 100% soku z aronii Polskiej Róży
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru
Wykonanie:
Sok z cukrem zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w wodzie. Do gotującego się soku wlać rozpuszczoną mąkę. Szybko mieszając zagotować aż pojawią się pierwsze "bąbelki".
O soku z aronii Polskiej Róży:
Skład: 100% sok z aronii
Z etykiety:
Produkt pasteryzowany, nieklarowany, nie zawiera żadnych dodatków. Osad jest zjawiskiem naturalnym, przed użyciem wstrząsnąć Po otwarciu przechowywać w chłodziarce, chronić przed światłem.
Sok z aronii, ze względu na zawartość bioflawonoidów i rutyny, wzmacnia naczynia krwionośne i skutecznie reguluje ciśnienie tętnicze, zapobiega odkładaniu się cholesterolu i chroni przed miażdżycą. Ponadto, dzięki antocyjanom, silnie wymiata wolne rodniki działając antynowotworowo. Usprawnia przemianę materii.
Moja opinia:
Po otwarciu butelki uwolnił się zapach prawdziwych owoców aronii. Smak cierpki, lekko gorzkawy i mętny, co świadczy o tym, że faktycznie jest on prawdziwy. Ma w składzie wiele ważnych witamin:. A, C, E, P i biopierwiastków, a także błonnik i pektyny (którego notorycznie spożywamy za mało). Dzięki temu też właśnie usprawnia przemianę materii i poprawia gospodarkę tłuszczami. Wiadomo, że osoby spożywające dość sukcesywnie aronię w różnej postaci właściwie nie zapadają na anginy, przeziębienia, itp. są bardziej odporne i zdecydowanie rzadziej odwiedzają lekarzy. Zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzieci raczej niechętnie próbują aronię w czystej postaci, dlatego można ją im "przemycić w postaci kisielku.
Cena: 19.01 zł
Zapraszam do sklepu internetowego : Polska Roża
Cena: 19.01 zł
Zapraszam do sklepu internetowego : Polska Roża
Ale fajowo ;)
OdpowiedzUsuń