- 1 opakowanie sernika błyskawicznego
- paczka biszkoptów
- 2 serki homogenizowane (ok. 250 ml)
- 500 ml mleka zimnego
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 opakowanie żelków Gusto - rekiny
Mleko przelać do wysokiego naczynia, dodać sernik i miksować kilka minut. Dodać serki homogenizowane nadal miksując. Na spód tortownicy wyłożyć biszkopty. Wyłożyć na nie masę serową.
Na masę serową ułożyć żelki. Zalać wcześniej przygotowaną, schłodzoną galaretką (moja była lekko ciepła i niestety troszkę wsiąkła w sernik) Wstawić do lodówki na około 2 godziny
Na masę serową ułożyć żelki. Zalać wcześniej przygotowaną, schłodzoną galaretką (moja była lekko ciepła i niestety troszkę wsiąkła w sernik) Wstawić do lodówki na około 2 godziny
Mniamniuśne !
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuń