wtorek, 4 grudnia 2012

Camellia Tea - herbata czarna Rossetta

Produkt: Herbata czarna Rossetta Camellia Tea.
Dostępne inne smaki: Duży asortyment produktów.
Opakowanie: 50g
Skład: czarna herbata liściasta, jabłko, rabarbar, pączki róży, aromat.
Temperatura parzenia:  90-95°C
Czas parzenia: ok. 3 minuty
Dodatkowe informacje: można parzyć kilkakrotnie (nawet do 3 razy)

Opinia: Herbata bardzo smaczna. Jabłko, pączki róży, jabłko, a przede wszystkim rabarbar bardzo podkreślają smak i aromat herbaty. Polecam wszystkim smakoszom.


O herbacie czarnej:
Herbata czarna (fermentowana) jest jedną z najpopularniejszych herbat na świecie. Proces jej wytwarzania składa się z czterech etapów: więdnięcia, zwijania, fermentowania i suszenia. Czarna herbata ma wiele właściwości zdrowotnych. Między innymi działa pobudzająco, poprawia krążenie, działa korzystnie na układ trawienny oraz odpornościowy, poprawia nastrój. Czarną herbatę parzymy w temperaturze 95°C przez ok. 3 minuty. Najbardziej popularne gatunki czarnej herbaty to: ceylon, assam, yunnan i darjeeling

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz