czwartek, 18 października 2012

Sernik z brzoskwiniami

Składniki:


  • 1 kg twarogu ( użyłam serniczek kremowy OSM Garwolin)
  • 1 szklanka cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
  • 6 jajek
  • 20 dag margaryny
  • puszka brzoskwiń lub świeże owoce
Wykonanie:
Żółtka utrzeć do białości z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Dodać twarożek, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać Brzoskwinie pokroić w kostkę i wrzucić do masy serowej. Wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową przelać do dużej formy wyłożonej papierem (np. SAGA). Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Polecam:






4 komentarze:

  1. Uwielbiam serniki, pysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę koniecznie spróbować zrobić, tylko słyszę o sernikach z brzoskwiniami, ale jak na razie nie odważyła się zrobić sama.

    OdpowiedzUsuń