- 1 kg twarogu ( użyłam serniczek kremowy OSM Garwolin)
- 1 szklanka cukru
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- budyń śmietankowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
- 6 jajek
- 20 dag margaryny
- puszka brzoskwiń lub świeże owoce
Wykonanie:
Żółtka
utrzeć do białości z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Dodać
twarożek, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dokładnie
wymieszać Brzoskwinie pokroić w kostkę i wrzucić do masy serowej.
Wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Masę serową przelać do dużej formy wyłożonej papierem (np. SAGA). Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Polecam:
Jak smacznie;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam serniki, pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńMmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie spróbować zrobić, tylko słyszę o sernikach z brzoskwiniami, ale jak na razie nie odważyła się zrobić sama.
OdpowiedzUsuń