- pół główki kapusty pekińskiej
- 2 pomidory
- 5 ogórków konserwowych
- podwójny filet kurczaka
- przyprawa do gyrosa (np. Marsyl)
- 1 cebula
- sól i pieprz
- mały słoiczek majonezu
- 5 łyżek keczupu (np. Develey)
Wykonanie:
Fileta umyć i pokroić w kostkę, posypać przyprawą i wymieszać tak, aby cały kurczak był w przyprawie. Odstawić na jakiś czas. Pokroić pomidory w kostkę, a kapustę posiekać drobno. Ogórki przekroić na pół i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Kurczaka usmażyć na patelni na rumiany kolor. Ostudzić. Wszystkie składniki wrzucić do misy i wymieszać wraz z majonezem i keczupem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Można też układać warstwowo w misie i na koniec polać keczupem i majonezem.
uwielbiam tę sałatkę:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie Ci wyszła :) Spróbuj też mojej wersji na gyros przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, spróbuję na pewno :)
Usuń