Składniki:
- 1 zupka chińska
- 25 dag pieczarek
- 1 duża pierś kurczaka
- kukurydza
- 2 papryki czerwone
- 20 dag sera żółtego (u mnie OLD POLAND Bursztyn)
- średni słoik majonezu kieleckiego
- 1 łyżeczka czubrycy zielonej (np. od NMR)
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Pierś kurczaka gotować w osolonej wodzie przez 20 minut.Pokroić w kostkę.
- Pieczarki umyć i gotować przez 20 minut. Pokroić w drobną kostkę.
- Makaron pokruszyć i zalać niewielką ilością wody, zostawić do napęcznienia.
- Ser żółty pokroić w kostkę.
- Paprykę umyć i wydrążyć nasiona. Pokroić w drobna kostkę.
- Kukurydzę odsączyć.
- Wszystkie składniki dobre wymieszać, doprawić pieprzem i solą oraz czubrycą. Dodać majonez i wymieszać.
Robiłam kiedyś podobną, zniknęła w ekspresowym tempie ;)
OdpowiedzUsuńtyle słyszałam o tej sałatce, a sama nigdy nie robiłam.
OdpowiedzUsuń