Jakie przyprawy lubi mięso
WIEPRZOWINA
- czosnek, papryka słodka, gorczyca, kminek, kolendra, majeranek, chili, rozmaryn, liść laurowy, szałwia, tymianek, lubczyk.
WOŁOWINA
- oregano, papryka czerwona, natka pietruszki, rozmaryn, majeranek, liść laurowy, lubczyk, kminek, czosnek, jałowiec, koper.
DRÓB
- estragon, kminek, majeranek, rozmaryn, seler, cząber, papryka, tymianek, gorczyca, kolendra, imbir, kurkuma, cynamon.
CIELĘCINA
- bazylia, tymianek, natka pietruszki, rozmaryn, koperek, łagodna papryka, szałwia, seler, majeranek, gałka muszkatołowa.
BARANINA
- estragon, ziele angielskie, majeranek, koper, czosnek, cząber, kminek, natka pietruszki, szałwia.
RYBY
- bazylia, lubczyk, tymianek, cebula, cząber, seler, koper, papryka, liść laurowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz