poniedziałek, 23 września 2013

Parujemy...

Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania parowar firmy AEG DG 5552. Już od dawna chciałam taki mieć, ale jakoś nie było okazji żeby kupić. Takie urządzenie to świetny pomysł. Na przygotowanie obiadu wystarczy 45 minut, bez tłuszczu, bez przypalonej patelni.

Dane techniczne :
- parowar AEG DG 5552 w pikantnej cenie redcoon.com
- metoda beztłuszczowego gotowania pozwala zachować witaminy oraz minerały
- 3 pojemniki parowe, 1 pokrywka, 1 pojemnik na ryż
- podświetlany na niebiesko wyświetlacz LCD
- bądź sprytny - kupuj w redcoon.com - jesteśmy lepsi!
- programowany Timer
- lampka kontrolna
- pojemnik ociekowy
- wskaźnik poziomu wody
- zabezpieczenie przed przegrzaniem
- łatwy w czyszczeniu
- dopełniania wody jest możliwe w czasie pracy
- napięcie: 230 V, 50/60 Hz
- moc: 700 W

Kolor :
- stalowy

Plusy:
  • Za największy plus stosowania parowaru jest zdrowy i beztłuszczowy obiad. Smak potraw jest nieporównywalny do dań przygotowywanych tradycyjna metodą, jak dla mnie zdecydowanie lepsze :) Gotując na parze mamy pewność, że warzywa zachowują znacznie więcej cennych dla nas witamin.
  • Gotowy obiad mamy już po 45 minutach, przy gotowaniu na wszystkich 3 poziomach.
  • Parowar ma  wskaźnik poziomu wody, co umożliwia dolanie czystej wody podczas pracy oraz zabezpieczenie przed przegrzaniem i uruchomieniem bez wody 
  • obrazkowa instrukcja gotowania odpowiednich potraw
  • przystępna cena
  • duży wyświetlacz
  • możliwość zaplanowania gotowania na później

Minusy:
  • pojemnik na czystą wodę i pojemnik ociekowy powinny być większe
 Po zakup zapraszam na redcoon.pl

Potrawy jakie przygotowałam:




































8 komentarzy:

  1. O, fajnie, też mi się marzy taki parowar ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi także od dłuższego czasu się marzył i jak widać marzenia się spełniają :)

      Usuń
  2. Super:) Zawsze byłam ciekawa smaku dań z takich urządzeń, czy dla kogoś kto smaży całe życie na tłuszczu, taka potrawa jest " do zniesienia " ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze mówiąc też bardzo lubię potrawy smażone, ale z parowaru nie smakują gorzej. Inny smak ale jak dla mnie równie smaczne, jeśli doprawione. A ziemniaczki jak smakują..niebo w gębie :)

      Usuń
    2. Kurczę, chyba będę musiała sobie taki sprawić :)

      Usuń
    3. Nie zastanawiaj się nawet, ja również obawiałam się smaku potraw uprzedzona różnymi opiniami, ale cieszę się, że mam parowar. Mięsko wystarczy zamarynować w przyprawach i smakuje wspaniale, a po obiedzie jesteś najedzona, ale nie czuje się takiej ciężkości jak po daniach smażonych na tłuszczu :)

      Usuń
  3. My również uważamy, że parowar to świetne rozwiązanie. Jedzenie w nim przygotowane jest nie tylko bardzo smaczne, ale także zdrowe.

    OdpowiedzUsuń