Kolejna odsłona przepisu z parowarem w roli głównej. Tym razem postanowiłam zrobić coś słodkiego. Padło na babkę, którą głównie robi się na Wielkanoc, ale bez okazji też można jak najbardziej :)
Składniki:
125g masła
1/2 szkl (100g) cukru
3 jajka
1/2 szkl (80g) mąki pszennej
1/2 szkl (95g) mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
6 kostek czekolady
1 łyżka mleka
Wykonanie:
" Różowe wino Celebro słynie ze swej delikatności. Jest jak muśnięcie wiatru, przynoszącego zapach śródziemnomorskiej plaży. Obiecuje chwile odpoczynku, spokoju i harmonii. Orzeźwiający, soczyście owocowy aromat podkreśla smak lodów ciast i deserów."
Rewelacyjnie musiała smakować ;)
OdpowiedzUsuńByła bardzo smaczna, a z winem jeszcze pyszniejsza :)
Usuńwygląda bardzo smacznie:) nigdy nie jadłam tak robionej babki:)
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc ta jest moją pierwszą przygotowaną w ten sposób :)
Usuń