Składniki:
- 1 cebula
- 1/2 kg żeberek
- żurawina STOVIT
Marynata:
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka czosnku
- 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
Składniki marynaty dobrze wymieszać. Żeberka podzielić na pojedyncze sztuki. Żeberka ułożyć w misie, zalać marynatą i dobrze wymieszać tak, aby każde żeberko pokryte było marynatą. Odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w plastry i wrzucić na wierzch żeberek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż żeberka będą ładnie upieczone (około 45 minut). Podawać z żurawiną do mięs Stovit.
fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńA dziękuję :)
Usuń