Zapraszam na pyszna przekąskę przygotowana według przepisu kuchni PRL
Składniki:
Składniki:
- 4 małe bagietki, bułki do hot-dogów (użyłam kajzerek)
- 60 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2-3 łyżki masła
- sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki cebule obrać, posiekać. Smażyć na maśle około 10 minut, aż prawie cały płyn odparuje, a grzyby zaczną się rumienić. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki.
Z bagietek usunąć miąższ. Wydrążone bułki podpiec 2-3 minuty w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, napełnić gorącym farszem. Można posypać serem.
Ale ekstra. Ja taki farsz lubię z chlebem tostowym i serkiem, pycha ;)
OdpowiedzUsuńJa również je uwielbiam :)
UsuńMarzę o takiej bułce :)
OdpowiedzUsuńprosty i smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł ;d
OdpowiedzUsuńWie ktoś jaki jest efekt jeżeli bułeczki zamiast do piekarnika wstawi sie do mikrofalówki? ;>
OdpowiedzUsuńRaczej nie będą chrupiące, tzn na początku może tak, ale szybko stwardnieją i nie będzie można ich ugryźć. Tak podejrzewam, choć nie próbowałam tych bułeczek robić w mikrofalówce. Kiedyś robiłam hamburgery z kajzerek no i efekt był taki jak pisałam, czyli miękkie na początku ale szybko twardniejące.
Usuń