wtorek, 13 sierpnia 2013

Sos paprykowo- czosnkowy Reypol z pieczonymi kuleczkami ziemniaczanymi i piersią kurczaka

Składniki:
  • pierś kurczaka
  • kuleczki ziemniaczane (przepis tutaj)
  • ulubione zioła
  • pieprz i sól do smaku
  • sos paprykowo-czosnkowy Reypol
Wykonanie:
Pierś kurczaka pokroić na kawałki oprószyć pieprzem i solą, posypać dowolnymi ziołami i smażyć na oleju na rumiany kolor. Kulki przygotować według przepisu. Podawać z sosem paprykowo-czosnkowym.

 Opinia:

Sos mieści się w plastikowej butelce o pojemności 480g - jest ona wygodna w użytkowaniu, stawia się ją na nakrętce, czyli do góry dnem - sos zawsze jest w gotowości do zastosowania.
Sos paprykowo-czosnkowy jest świetnym dodatkiem do wszelkich pieczonych mięs, frytek i pizz. Wspaniale podkreśla ich smak. Jest to połączenie ketchupu z papryką i czosnkiem i odpowiednio dobranymi przyprawami. Jest pikantny i nadaje się również do dań grillowych.  Jedynym minusem jest jego lekka gorzkawość, która niezbyt przypadła mi do gustu ;) Ale innym domownikom bardzo smakował.

1 komentarz:

  1. Bardzo smakowicie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej ;)

    OdpowiedzUsuń