środa, 2 stycznia 2013

Sałatka kebab

Składniki:


  • pół kapusty pekińskiej
  • pierś kurczaka
  • keczup
  • 1 cebula czerwona
  • 4 ogórki konserwowe
  • mały kubek śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawa do kurczaka (np. EKKA lub inna)
Wykonanie:

Kapustę pokroić drobno. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą
( ilość dowolna, w zależności jak bardzo intensywny smak chcemy uzyskać, ja użyłam 3 łyżeczki). Usmażyć na złoty kolor. Ostudzić. Cebulę, ogórki pokroić w kostkę. Na dno naczynia wyłożyć 1/3 kapusty, połowę kurczaka i polać cienką warstwą keczupu. Następnie posypać kolejną porcją kapusty, wysypać ogórki i cebulę. Znów mięso i kapustę. Całość polać sosem przygotowanym z wymieszania śmietany, majonezu, szczypty soli i zmiażdżonego czosnku.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz