- pół kapusty pekińskiej
- pierś kurczaka
- keczup
- 1 cebula czerwona
- 4 ogórki konserwowe
- mały kubek śmietany
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- przyprawa do kurczaka (np. EKKA lub inna)
Wykonanie:
Kapustę pokroić drobno. Pierś kurczaka pokroić w kostkę i posypać przyprawą
( ilość dowolna, w zależności jak bardzo intensywny smak chcemy uzyskać, ja użyłam 3 łyżeczki). Usmażyć na złoty kolor. Ostudzić. Cebulę, ogórki pokroić w kostkę. Na dno naczynia wyłożyć 1/3 kapusty, połowę kurczaka i polać cienką warstwą keczupu. Następnie posypać kolejną porcją kapusty, wysypać ogórki i cebulę. Znów mięso i kapustę. Całość polać sosem przygotowanym z wymieszania śmietany, majonezu, szczypty soli i zmiażdżonego czosnku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz