- 3 opakowania paluszków krabowych (po 10 dag)
- 10 łyżek mąki
- 4 łyżki sosu rybnego Oyester
- 1 jajko
- olej do smażenia
Wykonanie:
Mleko roztrzepać z jajkiem, dodać sos rybny. Wsypać mąkę i dokładnie roztrzepać lub zmiksować. Paluszki moczyć w cieście i smażyć na oleju na rumiany kolor z obu stron.
Do przygotowania paluszków krabowych w cieście użyłam sosu rybnego Oyester ze sklepu Kuchnie Świata.
Po otworzeniu butelki nie spotkało mnie przykre doświadczenie, jakie czytałam w opiniach o innych sosach rybnych. Powąchałam i zdziwiło mnie to, że nie pachnie on rybą tylko... suszonymi grzybami :) Co do smaku to ciężko mi określić, bo to taka mieszanka, jest słony, kwaśny i jednocześnie słodki. Podkreślił smak paluszków krabowych i aromat ciasta. Na pewno jeszcze nie raz użyję go w mojej kuchni.
Do przygotowania paluszków krabowych w cieście użyłam sosu rybnego Oyester ze sklepu Kuchnie Świata.
Po otworzeniu butelki nie spotkało mnie przykre doświadczenie, jakie czytałam w opiniach o innych sosach rybnych. Powąchałam i zdziwiło mnie to, że nie pachnie on rybą tylko... suszonymi grzybami :) Co do smaku to ciężko mi określić, bo to taka mieszanka, jest słony, kwaśny i jednocześnie słodki. Podkreślił smak paluszków krabowych i aromat ciasta. Na pewno jeszcze nie raz użyję go w mojej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz