- 500 ml lodów śmietankowych ( lub innych, użyłam śmietankowych z owocami leśnymi)
- bita śmietana instant (można ubić śmietanę kremówkę z 1 łyżką cukru pudru)
- syrop jagodowy Polska Róża
- opakowanie rurek waflowych
- malinki (użyłam malinek firmy Gusto)
Wykonanie:
Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu. Lody przekładać do pucharków po 2 łyżki. Później łyżkę śmietany i 2 łyżeczki syropu jagodowego. Postępować tak aż do skończenia się lodów. Na wierchu powinna znaleźć się śmietana, którą polewamy syropem.
Desery udekorować malinkami i do każdego pucharku wkładać po dwie połówki rurek. Deser jest niesamowicie smaczny. A z syropów bardzo polecam ten z Polskiej Róży, ponieważ jest bardzo gęsty i nie musimy się martwić, że przed podaniem cały syrop spłynie na dno pucharków.
Zapachniało latem:-).
OdpowiedzUsuń