Składniki:
- pierś kurczaka
- kuleczki ziemniaczane (przepis tutaj)
- ulubione zioła
- pieprz i sól do smaku
- sos paprykowo-czosnkowy Reypol
Wykonanie:
Pierś kurczaka pokroić na kawałki oprószyć pieprzem i solą, posypać dowolnymi ziołami i smażyć na oleju na rumiany kolor. Kulki przygotować według przepisu. Podawać z sosem paprykowo-czosnkowym.
Opinia:
Sos mieści się w plastikowej butelce o pojemności 480g - jest ona wygodna w
użytkowaniu, stawia się ją na nakrętce, czyli do góry dnem - sos zawsze
jest w gotowości do zastosowania.
Sos paprykowo-czosnkowy jest świetnym dodatkiem do wszelkich pieczonych mięs, frytek i pizz. Wspaniale podkreśla ich smak. Jest to połączenie ketchupu z papryką i czosnkiem i odpowiednio dobranymi przyprawami. Jest pikantny i nadaje się również do dań grillowych. Jedynym minusem jest jego lekka gorzkawość, która niezbyt przypadła mi do gustu ;) Ale innym domownikom bardzo smakował.
Bardzo smakowicie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej ;)
OdpowiedzUsuń