Składniki (na 2 porcje)
- 2 garści rukoli
- pierś z kurczaka ( 1 pojedyncza )
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 zielone papryczki ( takie jak na zdjęciu z mojego balkonowego ogrodu lub 1 papryka zielona)
- kilka oliwek zielonych z papryką
- przyprawa do gyrosa
- papryka słodka mielona
- sól i pieprz do smaku
Sos
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1 saszetka oleju kukurydzianego Biolevita
- garść liści bazylii
Wykonanie:
Na talerzach ułożyć liście rukoli. Fileta oczyścić pokroić w kostkę i obtoczyć w przyprawie do gyrosa, papryce. Smażyć na oleju na złoty kolor. Wyłożyć na liście rukoli, dorzucić pokrojone na pół pomidorki i oliwki. Papryczki oczyścić z nasion i pokroić wzdłuż na 4 części. Na każdym talerzu ułożyć po 1 papryczce. Bazylię bardzo drobno posiekać i dokładnie wymieszać z olejem i musztardą. Sałatki polać sosem. Można doprawić pieprzem i solą ale dla mnie wystarczający był sos.
Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńAleż smaczna:)
OdpowiedzUsuńDlatego szybko zniknęła :)
Usuń