- 15 dag piersi kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 30 dag moreli
- 10 dag selera naciowego
- 15 dag jogurtu naturalnego
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1/2 łyżeczki curry
- sól i pieprz
- 4 listki sałaty do dekoracji
Przygotowanie:
- Mięso umyć, zrumienić na oleju, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 10 minut, potem pokroić w paseczki.
- Morele sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w paski. Seler umyć, pokroić. Winogrona umyć, przepołowić i wyjąc pestki.
- Sporządzić sos, łącząc majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, miodem, curry, solą i pieprzem.
- Mięso, morele, winogrona i seler przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi salaty, po czym polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz