Menu

czwartek, 9 sierpnia 2012

Letnia sałatka z kurczakiem

Składniki:

  • 15 dag piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag moreli
  • 10 dag selera naciowego
  • 15 dag jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu 
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól i pieprz
  • 4 listki sałaty do dekoracji
Przygotowanie:
  1. Mięso umyć, zrumienić na oleju, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 10 minut, potem pokroić w paseczki.
  2. Morele sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki, pokroić w paski. Seler umyć, pokroić. Winogrona umyć, przepołowić i wyjąc pestki.
  3. Sporządzić sos, łącząc majonez z jogurtem, sokiem z cytryny, miodem, curry, solą i pieprzem.
  4. Mięso, morele, winogrona i seler przełożyć do pucharków, udekorować liśćmi salaty, po czym polać sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz