Składniki:
- 3 kubki jogurtu
- 200 ml wody
- 20 dag ogórków
- 4 dag rodzynek
- 1 łyżeczka sproszkowanego kminku
- 4 łyżki siekanego szczypiorku
- 2 łyżki pietruszki
- 2 jaja
- 4 krople tabasco
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Jogurt przełożyć do dużej miski, dokładnie wymieszać z wodą na gładką masę. Doprawić do smaku sosem tabasco, kminkiem, solą i pieprzem.
- Ogórka obrać i pokroić w małą kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do masy jogurtowej.
- Rodzynki, szczypiorek i pietruszkę drobno posiekać, dodać do jogurtu.
- Jajka ugotowane na twardo obrać, przetrzeć przez drobne sito i wymieszać z chłodnikiem.
- Odstawić do lodówki na pół godziny. Przed podaniem przełożyć do miseczek i udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz