piątek, 17 sierpnia 2012

Sałatka serowa

Składniki:
  • kilka liści zielonej sałaty
  • 50 dag sera ementalera
  • 25 dag białych i ciemnych winogron
  • 3 gruszki
  • 4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka soku z mandarynek
  • 3 łyżki majonezu
Przyrządzenie:
  1. Z jogurtu, majonezu i soku z mandarynek ukręcić sos do sałatki. Doprawić solą, pieprzem i musztarda.
  2. Pokroić ser w kostkę o grubości 1 cm, gruszki pokroić w plastry szerokości 4 cm, zalać przygotowanym sosem i odstawić na ok. 20 - 30 minut.
  3. Winogrona dokładnie opłukać, owoce ułożyć w salaterce serowej i wyłożyć porcjami na liście sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz