Opakowanie: kasza gryczana prażona w 4 praktycznych torebkach, kontrolowana jakość Janex 4x100g
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 1503 kJ/350 kcal
białko 13 g
węglowodany 70 g
tłuszcz 3 g
Przechowywanie: Przechowywać w warunkach normalnych. Przechowywanie w zbyt suchych pomieszczeniach może zmniejszyć wagę netto produktu na skutek utraty wilgoci.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Instrukcje dotyczące gotowania
Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia
1. Włożyć torebkę do 1 l wrzącej wody. Posolić.
2. Gotować ok. 20 min.
3. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podawać kaszę.
2. Gotować ok. 20 min.
3. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podawać kaszę.
Opinia :
Bardzo dobra kasza, chyba najlepsza jaką jadłam. Nie klei się, nie robi się z niej ciapka podczas gotowania. I, co często się zdarza, nie ma w niej kamieni, więc nie musimy się martwic o swoje zęby. Jest bardzo czysta pod tym względem. Na stronie firmy JANEX można znaleźć wiele przepisów z użyciem tej kaszy, zapraszam tutaj
Dostępność: Supermarkety, http://www.janex-jl.pl/
Cena:1,99 - 3,40zł
Potrawy jakie przygotowałam to:
Kotlety z kaszy gryczanej
Jest dokładnie odwrotnie niż napisałaś. Wyszła kleista papka bez smaku.
OdpowiedzUsuń6 lat temu była bardzo smaczna, może coś się zmieniło w sposobie prażenia, dlatego wyszła inna, albo błąd w sztuce gotowania. ;)
Usuń