Spód:
- 20 dag mąki
- pół szklanki cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- pół kostki margaryny
- 2 łyżki śmietany
Masa serowa:
- 1 kg sera
- 5 jajek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- budyń śmietankowy
- 1 szklanka cukru
- 25 dag margaryny
- 2 białka
- wiórki kokosowe
- 3 łyżki cukru
Masło i żółtka ubić mikserem na gładką masę, dodając stopniowo cukier. Ubić do białości.Dodawać małymi partiami zmielony ser. Dodać budyń i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. godziny. Białka ubić z cukrem na sztywno, wsypać wiórki kokosowe i wyłożyć delikatnie na ser. Można jeszcze posypać wiórkami, piec jeszcze przez 20-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz