Składniki:
- 3 opakowania śmietanki kremówki 30 % ( u mnie OSM Garwolin )
- 2 galaretki (użyłam czerwonej i pomarańczowej WINIARY)
- 100 g białej czekolady
- 2 łyżki mleka
- pół szklanki cukru pudru
Wykonanie:
Czekoladę
białą rozpuścić w kąpieli wodnej dodając mleko. Śmietankę ubić wraz z
cukrem pudrem. Ostudzić i wymieszać z ubitą śmietaną. Wstawić do
lodówki. Galaretkę rozpuścić w wodzie według przepisu na opakowaniu.
Wstawić do lodówki i pozostawić do stężenia. Pokroić w kostkę. Trochę
tężejącej śmietany wlać do pucharów i wrzucić pokrojoną w kostkę
galaretkę, potem znów śmietana i galaretka, i tak aż do skończenia
składników. Wstawić do lodówki na min 2 h.
Polecam:
Polecam:
Pycha :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)...wygląda bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuń