Składniki:
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/4 margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- szczypta soli
- 3 dojrzałe banany
- rodzynki
- orzechy
- polewa czekoladowa
Przygotowanie:
- Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać cynamon i przyprawę do piernika. Wrzucić rozgniecione na papkę banany i wymieszać z mąką.
- Białka ubić na sztywną pianę.
- Żółtka utrzeć z masłem na puszystą masę, dodać cukier i dalej ucierać.
- Mokre składniki dodać do ugniecionego ciasta i wlać mleko, wrzucić bakalie.
- Wszystko dobrze wymieszać, wylać do formy i piec około 50 w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
- Po wyjęciu z piekarnika ostudzić, potem polać polewą.
Mmm, niebo w gębie;p
OdpowiedzUsuńna pewno jest pyszne :)
OdpowiedzUsuń