- 1 saszetka ryżu ( np. biały Britta)
- 1 słoik mixu firmy Dworek (ogórki, patisony, pomidory)
- biała część połowy pora
- 4 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odsączyć z wody. Przełożyć do miski. Pora posiekać drobno. Patisony i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do misy z ryżem. Pomidory obrać ze skórki i zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Sos wylać do misy z ryżem i warzywami i wymieszać wszystko dokładnie.
Mix konserwowy ma pikantny smak, ponieważ jest z dodatkiem ostrej papryczki.
Uwielbiam wszystko na ryżu, więc i tą sałatkę zapisuję do wypróbowania ;)
OdpowiedzUsuń