Menu

piątek, 26 lipca 2013

Sałatka z patisonami i ryżem

Składniki:
  • 1 saszetka ryżu ( np. biały Britta)
  • 1 słoik mixu firmy Dworek (ogórki, patisony, pomidory)
  • biała część połowy pora
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odsączyć z wody. Przełożyć do miski. Pora posiekać drobno. Patisony i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wrzucić do misy z ryżem. Pomidory obrać ze skórki i zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Sos wylać do misy z ryżem i warzywami i wymieszać wszystko dokładnie. 
Mix konserwowy ma pikantny smak, ponieważ jest z dodatkiem ostrej papryczki.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam wszystko na ryżu, więc i tą sałatkę zapisuję do wypróbowania ;)

    OdpowiedzUsuń