Menu

czwartek, 25 lipca 2013

Sałatka z rukolą i jajkiem

Składniki (dla dwóch osób )
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • kilka oliwek zielonych
  • rukola ( ja użyłam dwie garście, po jednej dla osoby, sałatka może nie jest najdorodniejsza, ale z własnej "balkonowej" uprawy )
  • kilka listków bazylii
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sos winegret ( użyłam gotowego sosu Develey )
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Sałatę umyć i rozłożyć na talerzach. Pomidory i jajka podzielić na ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w plasterki lub półplasterki. Poukładać na sałatce, wrzucić po kilka oliwek i po kilka listków bazylii. Całość doprawić sola i pieprzem, polać sosem winegret, można od razu podawać

2 komentarze:

  1. Fajna propozycja na zdrową sałatkę, coś dla mnie :) Tylko bez rukoli, mam uraz do niej :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hehe rukolę można zamienić na inną ulubiona Luneczko :)

      Usuń