środa, 10 kwietnia 2013

Kasza gryczana z sosem grzybowo-cebulowym

Składniki:
Wykonanie::
 Grzyby zalać 1 l wody i namoczyć. W tej samej wodzie zagotować. Wyjąć i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Gdy cebulka będzie szklista przełożyć całość do wywaru grzybowego, dodać kostkę bulionu i gotować 20 minut. Mąkę rozpuścić w 1/2 szklance wody. Wlać do wywaru zagęszczając sos. Dodać 2 łyżki śmietanki, doprawić pieprzem i solą. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Przełożyć na talerz, polać sosem i podawać z surówką.

Produkty wykorzystane:
Kasza gryczana Lestello














Liście laurowe









Ziele angielskie

2 komentarze:

  1. bardzo lubię kaszę gryczaną z grzybami. tak samo z kiszoną kapustą, więc obiad w sam raz dla mnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się że trafiłam w Twój gust :) A może i jeszcze kogoś :)

      Usuń