Składniki:
- Pierś kurczaka
- pikantna przyprawa do potraw (użyłam przyprawy Marsyl- skrzydełka pikantne)
- majonez
- ketchup
- kajzerki lub ryż (u mnie dziki Britta)
- bułka tarta
- jajko
Wykonanie:
Pierś
pokroić na kawałki. Wrzucić do osolonego rozkłóconego jajka. Bułkę
tartą wymieszać z przyprawą, proporcje dowolne, w zależności jak bardzo
ostry kurczak chcemy uzyskać. Pierś kurczaka obtoczyć w bułce tartej i
jeszcze raz w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor. Majonez wymieszać z
ketchupem pół na pół. Przekąskę można podawać w towarzystwie pokrojonych
na 4 części kajzerek lub z ryżem (ja podałam z ryżem dzikim Britta) . Koniecznie z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz