Składniki
- kawa 1 szklanka mocnego naparu ( np. Arabica Mocha)
- płatki ryżowe błyskawiczne 2 szklanki (użyłam płatki firmy Kupiec)
- crunchy naturalne Kupiec 1 szklanka
- margaryna 1/3 kostki
- cukier 1 szklanka niepełna
- wiórki kokosowe 1/2 paczki (od Marsyl)
- posypka kolorowa (Marsyl)
- posypka kakaowa Marsyl
Sposób przyrządzenia
Napar z kawy wlać do garnka. Margarynę wrzucić do kawy i podgrzewać, aż margaryna się rozpuści. Wsypać płatki ryżowe i gotować na małym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszając. Dodać cukier i mieszać do rozpuszczenia. Wsypać crunchy (lub płatki owsiane) i gotować chwilę, aż masa będzie gęsta. Mieszając aby się nie przypaliło. Odstawić do ostudzenia masy. Po ostudzeniu formować kulki. Obtoczyć w wiórkach kokosowych lub dowolnej posypce.
Uwielbiam kawowe słodycze, Twoje kulki muszą nią naprawdę mocno smakować :)
OdpowiedzUsuńSmak kawy dość intensywny :)
Usuń