poniedziałek, 1 lipca 2013

Maca razowa z twarożkiem

Składniki:
  • opakowanie pieczywa Maca np. Kupiec 
  • 250 g twarożku
  •  1 pęczek szczypiorku 
  • 1 mały świeży ogórek 
  • 5 rzodkiewek 
  • 2 łyżki śmietany 
  • sól do smaku   
WYKONANIE: 
Twarożek dobrze rozgnieść widelcem. Rzodkiewkę i ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać, doprawić solą.Twarożek rozsmarować na pieczywie. Smacznego !

3 komentarze:

  1. Lubię macę się samą, ale taka też pysznie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chrupiąca maca i twarożek , pyszne !!!
    Pozdrawiam
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń