wtorek, 9 października 2012

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej

Składniki:
  • 1 zupka chińska
  • 25 dag pieczarek
  • 1 duża pierś kurczaka
  • kukurydza
  • 2 papryki czerwone
  • 20 dag sera żółtego (u mnie OLD POLAND Bursztyn)
  • średni słoik majonezu kieleckiego
  • 1 łyżeczka czubrycy zielonej (np. od NMR)
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
  1. Pierś kurczaka gotować w osolonej wodzie przez 20 minut.Pokroić w kostkę.
  2. Pieczarki umyć i gotować przez 20 minut. Pokroić w drobną kostkę.
  3. Makaron pokruszyć i zalać niewielką ilością wody, zostawić do napęcznienia.
  4. Ser żółty pokroić w kostkę.
  5. Paprykę umyć i wydrążyć nasiona. Pokroić w drobna kostkę.
  6. Kukurydzę odsączyć.
  7. Wszystkie składniki dobre wymieszać, doprawić pieprzem i solą oraz czubrycą. Dodać majonez i wymieszać.

2 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś podobną, zniknęła w ekspresowym tempie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. tyle słyszałam o tej sałatce, a sama nigdy nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń