Składniki:
- 200 g mąki
- 70 g cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 190 ml mleka
- 3 łyżki oleju
- 1-2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 łyżka tartej czekolady
- 250 ml śmietanki 30 %
- 3 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Jajka
zmiksować z cukrami. Powoli wsypywać mąkę i proszek do pieczenia, dodać
mleko i olej. Wszystko wymieszać na gładką masę, dodać wiórki czekoladowe. Jeszcze raz wymieszać. Odstawić na 10 minut. Pędzelkiem
namoczonym w oleju posmarować płyty. Na rozgrzane urządzenie nakładać
porcje ciasta, zamknąć i piec ok. 5 minut. Postępować tak do skończenia się ciasta.
Śmietankę ubić z cukrem, pączusie można udekorować śmietaną, kładąc kleksy.
Śmietankę ubić z cukrem, pączusie można udekorować śmietaną, kładąc kleksy.
Ale fajowe ;)
OdpowiedzUsuńA do czego użyć śmietanę ,bo w opisie przyrządzenia nic nie ma wspomniane?
OdpowiedzUsuńŚwietne, fajna maszynka :))
OdpowiedzUsuńGosi mogę pożyczyć :)
Usuń