- 1,5 szklanki mleka
- 1/2 kostki margaryny
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jajka
- 4 łyżki kakao
- fasola Jaś Tyczny Lestello 370 g
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Margarynę z cukrem, mlekiem i kakaem zagotować. Ostudzić. Fasolę ugotować według przepisu na opakowaniu, do miękkości. Ostudzić. Po ostudzeniu obrać fasolę ze skórki, im bardziej miękka fasola, tym lepiej się obiera. Fasolę ugnieść widelcem lub zmiksować blenderem z dodatkiem mleka. Do ostudzonej masy kakaowej wbić jajka i całość dobrze ubić. Dodać fasolę, proszek do pieczenia i ponownie dobrze wymieszać. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w piekarniuku nagrzanym do 170 stopni przez około godzinę. Produkty wykorzystane:
Fasola Jaś Tyczny Lestello
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńI zdrowszy niż z mąką :)
Usuń