Składniki:
1 podwójna pierś kurczaka
1 kula mozzarelli
czosnek granulowany
papryka granulowana
sól i pieprz
Wykonanie:
Filety
umyć podzielić na dwie części. Każdą część naciąć tak, aby powstała
kieszeń. Natrzeć czosnkiem, pieprzem , solą i papryką. Odstawić na godzinę aby mięso przeszło przyprawami. Smażyć z obu
stron na złoty kolor. Mozzarellę pokroić w plastry. Pod koniec smażenia
filetów w każdą kieszeń włożyć po dwa plastry sera. Smażyć jeszcze chwilę. Ja podałam z ziemniaczkami i z sosem pieczarkowo-śmietanowym.
ostatnio taki zrobiłam, pyszny:)
OdpowiedzUsuńMi też bardzo smakował, zresztą z mozzarellą mogłabym jeść wszystko ;)
UsuńSzkoda, że smażone
OdpowiedzUsuńMożna też upiec w piekarniku :)
Usuń