piątek, 31 maja 2013

Filet kurczaka z mozzarellą


Składniki: 
1 podwójna pierś kurczaka
1 kula mozzarelli
czosnek granulowany
papryka granulowana
sól i pieprz
Wykonanie:
Filety umyć podzielić na dwie części. Każdą część naciąć tak, aby powstała kieszeń. Natrzeć czosnkiem, pieprzem , solą i papryką. Odstawić na godzinę aby mięso przeszło przyprawami. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Mozzarellę pokroić w plastry. Pod koniec smażenia filetów w każdą kieszeń włożyć po dwa plastry sera. Smażyć jeszcze chwilę. Ja podałam z ziemniaczkami i z sosem pieczarkowo-śmietanowym.

4 komentarze:

  1. ostatnio taki zrobiłam, pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi też bardzo smakował, zresztą z mozzarellą mogłabym jeść wszystko ;)

      Usuń
  2. Szkoda, że smażone

    OdpowiedzUsuń