Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 8 suszonych śliwek ze sklepu Skworcu.pl
- czosnek mielony
- mielona papryka słodka
- pieprz
- 30 dag pieczarek
- kubek śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 cebula
- pół łyżeczki majeranku
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Filety podzielić i w każdym zrobić nacięcie tak, aby powstały kieszenie. Do środka wsypać czosnek i paprykę. Włożyc po 4 śliwki. Zawinąć uwazając aby śliwki nie wypadły. Można spiąć wykałaczką. Wierzch piersi również natrzeć papryką. Smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Cebulę obrać i pokroić w paski. Zeszklić. Pieczari oczyścić i pokroić w paski, dodać do cebuli i smażyć na złoty kolor. Wlać pół szklanki wody. W drugiek połowie rozpuścić mąkę, któą wlać do gotujących się pieczarek. Przyprawić pieprzem, sola i majernakiem. Na końcu dodać zahartowaną smietanę. Filety podawać z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz