ciasto:
40 dag mąki
1 jajko
szczypta soli
woda ( u mnie niepełna szklanka mleka)
nadzienie:
50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
1 cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżeczki majeranku
pieprz i sól
Rosół na który przepis znajdziecie <tutaj>
Wykonanie:

Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, czosnek oraz
posiekaną cebulę, dolać trochę rosołu. Wyrobić tak, aby powstała jednolita, gładka masa, doprawić w międzyczasie pieprzem i solą.
W szerokim, dużym garnku zagotować rosół.
Ciasto
rozwałkować, wycinać kółka . Na wierzchu
poukładać małe kulki mięsa, skleić pierożki. Kołduny wrzucać partiami do
wrzącego rosołu i gotować około 10 minut.
wyglądają zachęcająco, musze wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuń